Posted by: Den Arktiske Anmelder | 21. november 2013

Den frosne planet

IMG_6601 small

Af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

Den meget populære naturserie fra BBC fra 2011 “Den Frosne Planet” (originaltitel: “The Frozen Planet”) er de seneste fem søndage blevet genudsendt på DR1. På søndag sendes sjette og sidste afsnit af serien, som er meget populær blandt kendere og fans af Arktis og dermed også af mange af Arktiske Anmelderes læsere.

Serien omhandler den tredjedel af jorden, som er dækket af is, men som er ret ukendt for mange mennesker i verden. I utroligt flotte billeder, høj æstetik og kunst, og med helt nye optage-teknikker viser de seksafsnit mange nye sider af naturen og dyrelivet i Arktis, fx isen ved polerne, der indeholder næsten 80 procent af alt jordens ferskvand, frosne skove og steder, der ligner et eventyr.

I de første fem afsnit har vi bl.a. fulgt med i foråret, hvor livet begynder at vrimle i Arktis. Isbjørnehannen går på jagt efter en passende hun at parre sig med, og pukkelhvalerne kommer helt fra Ækvator for at mæske sig med store sværme af sild og lyskrebs.

Det sjette og sidste afsnit, der sendes på DR1 på søndag (24/11 2013) kl 19.00 har titlen “Det sidste grænseland”, og handler om menneskets bosætning i polaregnene: Mennesker er ikke særlig godt beskyttet mod kulde fra naturens side, så hvorfor har nogle valgt at leve under så barske forhold? Ingen mennesker bor fast på Sydpolen, men nær Nordpolen findes endog flere store byer. Verdens nordligste by, Longyearbyen på Svalbard, blev bygget i forbindelse med minedrift, og også i Sibirien er der vokset store byer op omkring mineralminer. Serien besøger flere af stederne.

Den Frosne Planet, afsnit 6:6, DR1 søndag 24. november 2013 kl. 19.00.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: