Posted by: Den Arktiske Anmelder | 5. november 2013

Naja Rosing-Asvid: Ivalo & Minik

Ivalo & Minik

Anmeldt af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

Finde/pege/tællebog for børn fra 1-7 år. På ti store opslag i bogen følger vi tvillingerne Ivalo og Minik, der leger udenfor og indenfor i deres hus i en grønlandsk by. Teksten er enkel og lægger op til samtale mellem barnet og den voksne. Opslagene er nummerede, og på højre side er der et felt med et antal figurer, der svarer til sideantallet. Hvert opslag har én central tegning, der viser hvert deres rum i et typisk grønlandsk hjem, hvori selve historien foregår. Rundt om tegningen er gengivet 20 genstande, som kan genfindes på tegningen. De er alle navngivet på grønlandsk og dansk. Bogen er altså et oplagt emne, når man ønsker at lære sin børn enten dansk eller grønlandsk, eller begge dele, og fx i dobbeltsprogede hjem er den oplagt. Eller blot når barnet skal lære at tælle.

Der er anvendt tusch-teknik til de farvestrålende illustrationer. Tegningerne er dog af lidt skrabet kvalitet. De er sådan set ok, men der er lidt sjusk i perspektiv og finish, og niveauet er ikke så højt, som man ellers har vænnet sig til i kvalitetsbørnebøger i dag.

Naja Rosing-Asvid: Ivalo & Minik 2013. 20 sider. 159 kr. milik publishing. Udkommer i dag.

opslag

Naja Rosing-Asvid:

Uddannet arkitekt og er autodidakt kunstner med mange udstillinger bag sig. Hun har tidligere fået udgivet billedbogen Aqipi – den lille hjælpeånd, som Arktiske Anmeldelser tidligere har anmeldt.

Se mere om Naja Rosing-Asvid på http://www.najarosingasvid.dk

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: