Posted by: Den Arktiske Anmelder | 15. august 2013

Leif Davidsen: Patriarkens hændelige død

Patriarkens hændelige død (Leif Davidsen)

Anmeldt af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

Davidsen har begået endnu en spændende krimi, en fængslende historie og thriller selvfølgelig med Rusland som en vigtig scene og ingrediens.

Men Grønland er også med. Faktisk spiller Grønland en helt central rolle i fortællingen. Selv om man på de fleste af bogens sider befinder sig i Danmark eller Rusland, kan man hævde at Grønland alligevel er det vigtigste land i bogen. Og allerede på første side bliver man taget med til Ilulissat, hvor hovedpersonen kører slæde og deltager i klimaforskning – et tema, der sammen med den nye interesse for Grønlands naturressourcer synes at vore det nye sort i danske romaner og krimier.

Her bruges disse temaer i modsætning til i andre romaner og krimier klogt og bliver en væsentlig faktor i historien. Det er nyt og et gode, at disse temaer ikke bare er påklistrede mode-temaer, men faktisk i denne fortælling bruges og integreres i historien. Så i denne bog virker det i orden og ikke malplaceret med disse temaer.

Det er nyt, at Leif Davidsen tager Grønland med i sine fortællinger. Og det er måske også lidt for tydeligt at fornemme den rute og de seværdigheder, som Davidsen har benyttet og set under sin researchrejse i Grønland. Men på den anden side skal Davidsen have den ros, at han tilsyneladende har forstået meget om Grønland allerede, og han falder ikke i alle de gængse faldgrupper.

Alt i alt en herlig krimi, som fænger og er svær at lægge fra sig. Den holder bestemt Davidsens vanlige niveau, faktisk vil jeg hævde at den er over hans vanlige niveau. Indrømmet, jeg er i forvejen fan af Davidsens bøger, og her får jeg tilmed en, som indeholder noget Grønland, så det er nok årsagen til min begejstring. Men jeg vil mene, at andre også vil finde fornøjelse af bogen hvad enten det er lidt Grønland eller lidt krimi, man går efter – eller aller bedst: Begge dele.

Leif Davidsen: Patriarkens hændelige død. 2013. 435 sider. 198 kr. Lindhardt og Ringhof. Udkom tidligere på året (2013).

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: