Posted by: Den Arktiske Anmelder | 18. april 2013

Martin Appelt og Nuka K. Godtfredsen: Hermelinen

Hermelinen

Anmeldt af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

Tegneserien Oqaluttuaqs (Fortællinger) andet bind ’Ukaliatsiaq’ handler om kvinden Ukaliatsiaq/Hermelinen, som lever blandt tunit frænder i det nordøstlige Grønland.

Ukaliatsiaq rejser sammen med shamanen Umimmak til fjerne egne. Handlingen foregår i 1100-tallet, netop da Inuit for første gang havde krydset det store deltaområde på grænsen mellem det vestlige og østlige Arktis.

Serien Oqaluttuaq (Fortællinger) er resultatet af et årelangt formidlingssamarbejde mellem Nuka K. Godtfredsen, forskere fra Nationalmuseet, det grønlandske skolebogsforlag Ilinniusiorfik og den grønlandske avis Sermitsiaq .

Ønsket har været at få nuanceret og formidlet forskernes omfattende viden om Grønlands forhistorie til et større publikum ved at fortælle via en tegneserie, og at levendegøre Grønlands forhistorie, som den ellers kun kendes fra forskernes teorier og arkæologiske fagbøger.

Tegneserien er af virkelig høj kvalitet. Det er en fornøjelsen at se den meget flotte tegnekunst af høj kvalitet, og hvis man ikke allerede er interesseret i Grønlands forhistorie, er det her en god måde at blive det på. Ved at læse tegneserien her, bliver man fanget af at lære mere om historien. Det her er flot formidling!

Se mere om tegneserieprojektet her.

Nuka K. Godtfredsens 31 originale akvareller malet til det første og andet bind af serien har tidligere været udstillet på Nordatlantens Brygge.

Martin Appelt og Nuka K. Godtfredsen: Hermelinen. 60 sider. Illustreret. Ilinniusiorfik Undervisningsmiddelforlag. Udkom september 2012

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: