Posted by: Den Arktiske Anmelder | 5. april 2013

Vindere af Allatta! 2013 er fundet

Af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

Som Arktiske Anmeldelser tidligere har fortalt, udskrev NAPA, Nunatta Atuagaateqarfia, NUIF og milik publishing i september sidste år novellekonkurrencen Allatta.

36 noveller fra hele Grønland blev indsendt, og nu har juryen udvalgt de 10 bedste noveller og vinderne af Allatta 2013 er (nævnt i tilfældig rækkefølge):

Maaliaaraq H. Nielsen fra Nuuk
Niviaq Korneliussen fra Nuuk
Paninnguaq Boassen fra Sisimiut
Mia Olsvig fra Nuuk
Johannes-Lars Therkelsen fra Aasiaat
Pivinnguaq Mørch fra Nuuk
Tukummeq Danielsen fra Aasiaat
Gerda Berthelsen fra Sisimiut
Søringe Stenholdt fra Nuuk
Rosine Kreutzmann fra Sisimiut

I slutningen af februar mødtes de 10 vindere i Kangerlussuaq for at få feed-back på deres noveller med henblik på at de finder novellernes endelige form i en skrive-bootcamp i Kangerlussuaq med Jessie Kleemann og Mette Moestrup. Efter denne finpudsning af novellerne vil de blive udgivet i antologien Ung i Grønland, Ung i Verden. Derudover modtager hver vinder 2500 kroner i præmie.

– Vi er meget glade for at se de mange kreative idéer i novellerne. Det lover godt for fremtidens forfattere, lyder det fra juryen efter voteringen, og den tilføjer:

– Novellerne afspejler tidens tand på godt og ondt. Mange tager traditionelt tabu-belagte emner op, og i flere noveller er der en form for selvforløsende proces, som er meget spændende. De er udtryk for en ny udvikling i grønlandsk litteratur, slutter juryen.

Alle landets unge mellem 15 og 25 år har kunnet kan deltage og lade fantasien få frit løb inden for det brede tema ’Ung i Grønland, ung i Verden’.

Juryen bestod af forfatter Jessie Kleemann, lektor Birgit Kleist Petersen, forfatterforeningens formand Hans Anthon Lynge samt digter Katti Frederiksen.

Antologien, der forventes udgivet i juni 2013, vil desuden indeholde 10 illustrationer fra årets kunstskoleelever på Kunstskolen i Nuuk.

For yderligere information se mere på www.napa.gl/allatta


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: