Posted by: Den Arktiske Anmelder | 24. januar 2013

Udstilling: Arnold Heim: Historiske fotos

Af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

På kulturnatten i Ilulissat lørdag den 26. januar vil der være fernisering på kunstmuseet med gamle fotos fra tre schweiziske ekspeditioner i perioden 1909-1912.

En række skønne, gamle håndkolorerede fotos, der er taget af den schweiziske geolog Arnold Heim, der gennemførte en ekspedition på Diskoøen og Nuussuaq-halvøen i 1909.

På ekspeditionen optog han under vanskelige forhold mere end 700 fotos. En del af disse billeder er af høj fotografisk kvalitet, og de har desuden en stor kulturhistorisk værdi, fordi mange af dem fortæller om den grønlandske befolkning, deres klædedragt og levevis, de danske kolonihuse og grønlandske tørvehuse og sommertelte mv.

Andre historiske fotos

I 1912 ledede den schweiziske polarforsker og meteorolog Alfred de Quervain en ekspedition i Uummannaq-fjorden og på Indlandsisen. Arnold Heim var deltager på den sidste del af de Quervains ekspedition i 1909 og tog en række fotos, som også udstilles.

Alfred de Quervain gennemførte som den første polarforsker nogensinde en krydsning af den midtgrønlandske indlandsis fra vest til øst. Fra denne ekspedition findes også håndkolorerede fotos.

Arnold Heim: Historiske fotos
26. januar – 28. februar 2013
Søndag-Torsdag 13-16
Ilulissat Kunstmuseum


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: