Posted by: Den Arktiske Anmelder | 13. december 2012

Nordøstgrønland Ekspeditionen 2011

Nordøstgrønland Ekspeditionen 2011

Anmeldt af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

I 2011 stævnede en broget skare ud for at fravriste Nordøstgrønland lidt viden, kunst og kultur. Nordøstgrønland Ekspeditionen 2011 var overskriften for færden og som på tidligere tiders ekspeditioner, ville man her blande videnskabsfolk og kunstnere, så de i frugtbart samvær kunne berette fra det fjerne nord, nærmere bestemt fjordsystemet omkring Ella Ø, Kong Oscar og Kejser Franz Joseph fjord.

Arktiske Anmeldelser har tidligere omtalt den udstilling, som er et af resultaterne fra ekspeditionen. Og her kommer så bogen fra ekspeditionen, som også beretter om en super tur.

Man bliver ærgerlig over, at der ikke var mere plads om bord på den gode bramsejlsskonnert Activ, som bar ekspeditionens deltagere til Grønland. For det ville i sandhed have været fabelagtigt at være med. Men fortvivl ikke. Med denne flotte bog er vi mange flere end de faktiske deltagere, som kan komme med på Nordøstgrønlands Ekspeditionen 2011. Med bogens flotte sider kan vi alle – i tanken – rejse med til Nordøstgrønland. Side for side er vi med, når der opdages, berettes og tænkes. Når der sejles, flyves og vandres. Når der bores, skåles og skråles.

Bogen giver en god indsigt i ekspeditionen, i deltagerne og aktiviteterne om bord, ligesom det lykkes at formidle en god del af stemningen, fornemmer jeg. Boghåndværket er ligeledes også i top. Lækkert papir og den helt rigtige “feel”. Dertil flotte, sarte og æstetisk lækre fotos. Lige til at spise. Og så er jeg vild med illustrationer lavet af Hervé Tanquerelle, kendt for illustrationer i flere udgivelser af Jørn Riels skrøner. De er virkeligt gode.

Følg med deltagerne på alle deres ture og tanker. Følg blandt andre: Jørn Riel, Daniel Richter, Per Kirkeby, Tal R, Minik Rosing, Bjarke Ingels, Ann Lislegaard, Per Bak Jensen og Erik Steffensen.

Med den her bog får man en god indsigt i ekspeditionen, og føler til en vis grad, at man selv har været med. Bogen har da også været populær, og derfor er der, her godt et år efter udgivelsen, kun omkring 100 eksemplarer tilbage. Så skynd dig, hvis du stadig vil nå at sikre dig et eksemplar – den kan købes her.

Læs mere om ekspeditionen her.

Nordøstgrønland Ekspeditionen 2011, 200 sider, ill., 365 kr. Forlaget Ehrhorn Hummerston, udkom i 2011.

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: