Posted by: Den Arktiske Anmelder | 6. december 2012

Per Danker: Parcafolket 2012-13

Parcafolket 2012-13

Anmeldt af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

I slutningen af 1990’erne foretog jeg en rygsækrejse verden rundt som en blanding mellem en dannelsesrejser og ren og skærm spænding og eventyr. I den periode var det svært at følge med i begivenhederne i den hjemlige sfære i Danmark, men min familie sendte mig udklip af Politikens ATS. Blot ved at læse dem, kunne jeg ganske godt følge med i begivenheder i Danmark, også uden at have andre nyhedskilder. Hjemme, efter ca. otte måneder væk, følte jeg mig således ganske godt opdateret og kunne, trods fraværet, tale med om det meste. ATS viste sig at være alt, man behøver at læse, for gennem de helt specielle briller, som ATS ser med, var der rigeligt med info om begivenhedernes gang i Danmark.

På sammen måde forholder det sig med Parcafolket og Grønland. Ofte behøver man ikke at læse andet end Parcafolkets vittige og forunderlige kommentarer til politik, samfund, kultur og liv i Grønland, for at kunne følge med i, hvad der siges, gøres og opleves på verdens største ø. Det er en af de bedste kilder til nyt og ikke mindst til kløgtige kommentarer og perspektiver og satiriske fortolkninger, som man kan finde. Måtte jeg kun få en årbog over begivenhedernes gang i Grønland, ville jeg helt klart vælge Parcafolket og Dankers satiriske skarpe streger.

Og nu foreligger denne herlige serie i endnu en udgivelse: Parcafolket 2012-13. Her brillierer Per Danker med tekst, tegning og drillerier og spidder alt og alle i Grønland. Så hvis du trænger til at få refleksioner og sarkastisk indsigt i hændt og glemt i Grønland (og det gør du!), skal du købe denne bog. Parcafolket er stadig i den grad aktuel her 43 år efter, at de første hætter udkom i 1969.

Har du endnu ikke sikret dig mandelgaven eller julegaven til din Grønlandsven, så søg ikke længere: Parcafolket 2012-13 er løsningen!

Per Danker: Parcafolket 2012-13, 95 s., ill., kr. 80. Parcaforlaget.

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: