Posted by: Den Arktiske Anmelder | 9. august 2012

Tupaarnaq Rosing Olsen: Takanna

Anmeldt af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

Denne fremragende og lækre kogebog, som på grund af sin store popularitet har været udsolgt fra forlaget i mange år, genudgives nu.

Bogen kom første gang i 2001 og blev hurtigt en bestseller og en klassiker. Derfor var den umulig at opdrive i lang tid, men nu udgives den igen og denne gang i både en dansk, en grønlandsk og en engelsk udgave.

Bogen har jeg selv haft på kogebogshylden i køkkenet i mange år, og den har været en kær ven i tilberedningen af mange grønlandske råvarer. Jeg har hver gang glædet mig over den lette og uimponerede, men dog respektfulde tilgang bogen har til Grønlands herlige råvarer og tilberedningen af dem. Som vil bogen sige: Det her er ikke rocket science eller fyldt med mystik – næ, for med lidt respekt for råvaren, lidt fingernemhed, kulinarisk snilde og rutine tilsat lidt opfindsomhed kan man få ganske gode måltider ud af næsten alt det, som man henter ud af Grønlands natur.

Bogen i sig selv er næsten lige så appetitlig, som de måltider, den kan hjælpe med at frembringe. Bogens håndværksmæssige finish er i top, en lækker hardback-sag. Og med Nina Spores super flotte illustrationer i farveblyant glider bogens sider nemt ned, og man æder side efter side alt imens, tænderne løber i vand.

Det her er en bog jeg klart vil anbefale. Takanna at spis!

Tupaarnaq Rosing Olsen: Takanna. 140 sider. ill. i farver. 299 kr. milik publishing. Udkommer i dag (9. august 2012).

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: