Posted by: Den Arktiske Anmelder | 11. oktober 2011

Nordøstgrønland Ekspeditionen 2011: Ekspeditionsweekend 8.-9. oktober 2011

Anmeldt af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

Udstilling om Nordøstgrønland Ekspeditionen 2011, Ekspeditionsweekend 8. – 9. oktober 2011. Det tremastede ishavsskib Activ er netop hjemvendt fra en eventyrlig ekspedition til de koldeste mest ugæstfri, men måske også mest fascinerende egne af vores klode: det nordøstgrønlandske fjordsystem.

Bygningen lugter let af saltet fisk. Men her er en smag af eventyr. En smag af udlængsel, nysgerrighed og glæde ved nuets oplevelser.

Man går rundt i udstillingen og ser relikvier og redskaber fra ekspeditionen. Ser på fotos og tegninger. Føler ved stenprøver, reb og redskaber. Beundrer den flyvende gummibåd.

Her emmer af oplevelser og mandsmod. Man ser pludseligt et søkort med blandt andet Clavering ø. Et kort anvendt på ekspeditionen. Tænk sig, dette kort, disse papirfibre har været i Nordøstgrønland! De har været på eventyr! Oplevet suset, mærket vinden, sanset fjeldet. En drenget eventyrlyst og ekspeditionstrang kommer over en. En dyb inspiration, en uafviselig trang til eventyr, en lyst til at drage til Grønland. Man vil også af sted!

Start med at tage til Nordatlantens brygge!

Udstilling om Nordøstgrønland Ekspeditionen 2011, Ekspeditionsweekend 8. – 9. oktober 2011. Udstillingen er desværre slut nu (den var åben 8. – 9. oktober 2011). Men nogle af foredragene gentages den 5. november fra kl. 14, med Jonas Bergsøe, kaptajn på Activ og med Minik Rosing, geolog og Per Bak Jensen, kunstner. Gratis adgang.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: