Posted by: Den Arktiske Anmelder | 15. oktober 2010

Ole Iversen: Fiskeriflåden 2010, illustreret

Anmeldt af Steffen Fog, Arktiske Anmeldelser.

Dette opslagsværk er en spændende kilde til viden om en af den helt centrale elementer i Grønlands økonomi: fiskeriet. 2010-udgaven er særligt interessant for Grønlands-interesserede, idet denne udgave er opdateret med mange nye grønlandske fartøjer, idet værkets nedre grænse for, hvilke fartøjer der optages i bogen er sænket til 20 tons (fra 50 tons).

Værket “Fiskeriflåden 2010, Illustreret” er dette års udgave af opslagsværket, det 15. i rækken, som giver både fagfolk, skribenter og andre interesserede mulighed for at slå centrale data op for udvalgte fartøjer, som man enten selv ser i havn eller på havet, eller som man læser eller hører om. Værket indeholder også systematiserede data, fx rederilister, liste over skibsfotograferne, kendingsbogstaver på fartøjerne, fiskerinummerlister mv.

Samtidig giver værket mulighed for at følge med i udviklingen indenfor fiskeri-erhvervet. Fx er en udvikling, der lige nu er værd at følge med i, at de klassiske blåmalede træ-kuttere, som man kender fra både Danmark og Grønland, er ved at forsvinde. Den slags udviklingstræk giver serien mulighed for at følge med i.

Fotos af alle fartøjer

Bogen er bygget op om fotos og centrale data om alle fartøjer, fx skibets navn, fiskerinummer, ejer, byggeår, værft osv. osv.

Her kan man altså finde opslag på grønlandske fiskerifartøjer med fotos og alle detaljer om fartøjet.

Skibsfotograf og bidragsyder Flemming Bisgaard har leveret rigtigt mange af de fotos, som pryder bogens sider om grønlandske fiske-fartøjer.

Værket indeholder ikke kun fartøjer hjemhørende i Grønland, men også fartøjer fra Danmark, Sverige, Færøerne og Tyskland.

Ole Iversen: Fiskeriflåden 2010, illustreret, 554 s., ill. i farver, 450 kr., Forlag: Fiskeri Flåden, er udkommet.

Arktiske Anmeldelsers karakter: (forklaring)


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier

%d bloggers like this: